Šokéry (šokový zchlazovač)
Zabýváme se návrhy a kompletními dodávkami šokových zchlazovačů a zmrazovačů. Šoker je vysokovýkonné mrazicí nebo chladicí zařízení, které je schopno dle parametrů za určitý potřebný čas zchladit nebo zmrazit zboží na požadovanou teplotu.
Šoker jako účinné řešení proti množení mikroorganismů
Běžné chladicí zařízení neslouží primárně ke zchlazení nebo zmražení zboží, ale k jeho uchování při dané teplotě, naopak šokéry jsou přímo určeny k procesu zchlazení a zmražení, kdy co nejrychleji výrazně snižujeme teplotu zboží za účelem jeho dalšího bezpečného hygienického uchování v chladicích nebo mrazicích boxech.
V potravinářském průmyslu hygienické normy požadují pro různé zboží různé teploty a rychlosti zchlazení a zmražení. Nejčastěji je tento proces využíván při výrobě hotových jídel a pečiva.
Šokery navrhujeme dle potřeb a objemu zchlazovaného zboží. U velkých aplikací se konstrukčně jedná o chladicí a mrazicí boxy, u kterých je zesílená izolace pro minimalizování ztrát, a uvnitř je vytvořen tunel pro chladný proud vzduchu.
Společně s chladicím výkonem využíváme nápor a rychlost proudění vzduchu pro optimální distribuci chladu ke zboží. Šokové zchlazovače a šokové zmrazovače navrhujeme tak, aby bylo možné do vnitřního prostoru umístit požadované gastro nádoby nebo vozíky dle jejich standardů. Pro menší prostory a malé aplikace nabízíme šokéry jako hotové řešení dle výrobních programů dodavatele.
- Navrhujeme a dodáváme průmyslové řešení pro zchlazování a zmražování potravin a dalších produktů.
- Šokery nabízíme jako hotové řešení od výrobce GEMM, nebo navrhneme a dodáme zakázkové řešení pro neomezené množství zboží dle potřeby.
- Šokery vyžadují pečlivý návrh systému a výpočet potřebného chladicího výkonu.
Potřebujete rychle poradit nebo máte jen otázku
k našim technologiím?
Neváhejte. A kontaktujte nás…